Kontakt:
Sekretariat: 261 660 536; fax: 261 660 778
e-mail: logistyka@4wsk.pl
Dział Gospodarczy: 261 660 542
- Sekcja Zaopatrzenia: 261 660 549
- Magazyn: 261 660 607
- Sekcja Transportu: 261 660 727
- Sekcja Obsługi Pralniczej: 261 660 699
Dział Inwestycji: 261 660 557
- Zastępca kierownika: 261 660 548
- Planowanie: 261 660 540
- Inspektorzy: 261 660 647
Dział Żywienia: 261 660 535
- Kuchnia: 261 660 537
Sekcja Remontów i Eksploatacji Technicznej: 261 660 642
- Inspektorzy: 261 660 640
Sekcja Organizacyjna: 261 660 809
- Inspektor Ochrony Środowiska: 261 660 526
- Metrolog: 261 660 055
Sekcja Gospodarki Nieruchomościami: 261 660 414
- Starszy Inspektor: 261 660 547
- Inspektor (podatki): 261 660 393
Pionem Zabezpieczenia Logistycznego (logistyką szpitala) – kieruje Szef Logistyki, podporządkowany bezpośrednio Komendantowi Szpitala. Do ważniejszych zadań Pionu Zabezpieczenia Logistycznego w szpitalu należy:
-
Zaopatrywanie oddziałów i pozostałych komórek szpitala w sprzęt i materiały (m.in. odzież roboczą, pościel i bielizna szpitalna, środki czystości, materiały biurowe, sprzęt kwaterunkowy, sprzęt gospodarczy) oraz usługi logistyczne (żywienia pacjentów i personelu, transportu, obsługi komunalnej, prania, remontów
i zabezpieczenia technicznego, utrzymania infrastruktury) realizowane siłami własnymi oraz poprzez ich kontraktowanie lub outsourcing.
-
Zabezpieczenie ciągłości funkcjonowania oddziałów oraz pozostałych struktur szpitala poprzez planową konserwację i naprawę infrastruktury wyposażenia i urządzeń technicznych, energetycznych itp.
-
Zapewnienie dostaw mediów dla szpitala w systemie zasadniczym i rezerwowym.
-
Administrowanie i eksploatacja nieruchomościami własnymi i oddanymi w bezpłatne użytkowanie szpitalowi;
-
Sporządzanie naliczeń podatków od nieruchomości i środków transportowych.
-
Prowadzenie działalności w zakresie zabezpieczenia metrologicznego, ochrony środowiska i dozoru technicznego.
-
Planowanie, realizacja i rozliczanie inwestycji budowlanych zgodnie z obowiązującym prawem i zapisami umów;
-
Organizacja i prowadzenie działalności komercyjnej obejmującej miedzy innymi usługi żywnościowe, usługi transportowe, najem pomieszczeń i powierzchni.